Строителни Ремонти

Автор Тема: Неустановен теч  (Прочетена 1384 пъти)

Ellia

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
  • Karma: +0/-0
    • Профил
Неустановен теч
« -: февруари 23, 2016, 07:44:00 pm »
Здравейте. Преди точно месец, една сутрин забелязах мокро петно на стената на коридора, която граничи с банята. Петното беше с диаметър около 30 см. и започваше от тавана. Искам да почертая( защото разбрах, че има значение), че точно на мястото на петното има разпределителна кутия с кабели. Доколкото знам, кабелите са в някакви тръби( ЕПК е блока на над 30 г). Течът стига до там, където би трябвало да минават тези тръби, на 30 см. от тавана. На гърба на петното минава циркулационната тръба за топлата вода. В ъгъла е дебелата канализационна тръба, но петното е встрани от нея. Щранговете на студената и топлата вода не минават през тавана, защото на моя етаж е края на щранговете, които правят полукръг и се връщат надолу.
Първата ни работа беше да се качим с домоуправителя на горния етаж, който е необитаем. Там няма видими следи от течове. На още по-горния етаж също твърдят, че нямат проблем, не мога да бъда сигурна в това.
Някъде на втория ден от появата на петното, започнаха да се появяват малки петънца, на десетина см. от него-хоризонтално. Към днешна дата тези малки петънца се обединиха в еедно  общо петно, но малко по различно от другото, по-скоро като влага. Петната ги гледаха двама водопроводчици и двамата не могат да разберат откъде е. Смятат, че може би проблемът е в плочата между етажите, а може би са ме наводнили от по-горен етаж. Бедата е че моите циркулационна тръба е бетонирана наполовина в куфара, и трябва да се разбиват и плочките и бетона, а и отгоре откъм съседите.
За разбиването и едно парче тръба ми искат 200 лв., като няма те да ми възстановят куфара, обаче не ми дават никаква гаранция, че проблемът е точно в тази тръба.
Най-важното е, че днес, месец по-късно, първото петно е почти напълно сухо, второто петно, за което водопроводчиците твърдят, че е влага стои мокро, но на места започва да подсъхва.
Много съм объркана и не знам какво да правя. Дали да си разбивам плочките, куфара, също при съседите, да давам двеста лева, за едно парче тръба, което не е е ясно дали е причината.
Възможно ли е да съм била наводнена отнякъде другаде, щом първото петно е вече сухо? Също така, допустимо ли е влагата да се е наслоила в плочата и около маркучите с кабелите и затова второто петно да е още мокро?
Единият водопроводчик ми каза да наблюдавам първото петно, то било важно, дали продължава надолу, според него второто не било важно. Също така да следя дали видимата част от тръбата се мокри. Нито първото петно се спуска надолу, нито тръбата се мокри. Вече не знам какво да мисля:(