Строителни Ремонти

Последни публикации

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Строителство и Ремонт / Re: добър скеле
« Последна публикация от paul8 - март 11, 2016, 01:08:17 pm »
Единствено във  www.slv-group.eu  са  най-добрите скелета.  Добри материали и евтина цена. Аз съм им постоянен клиент. http://www.slv-group.eu/en/index.php
22
SLV Group е лидер на пазара на монтажни и строителни скелета, работят вече дълго време и са си заслужили името на добри специалисти. Наистина каквото правят, го правят най-добре.
http://www.slv-group.eu/en/index.php
23
Строителство и Ремонт / Re: Глинени къщи
« Последна публикация от Gogoll - март 01, 2016, 11:56:38 pm »
Поздравления!
 Сега може да споделиш повече за производителността на машината цената и, цената за наем и пр.
За материала също може да е полездно да споделиш, правени ли са му някакви измервания. Накрая и за къщата в близост прави впечатление , че отвън е с някаква сива мазилка.
Честита
 Ви баба Марта! :)


Честита баба Марта на всички .
Щом питаш значи си успял да видиш клипчето.!
Машината е прототип /правих я преди около 3 години ! от мерак, и отдавнашно желание !  :) /, по подобие на една американска фирма .Бе най- компактната от всички подобни които съм гледал през годините по света!
Прави Пресовани Земни Блокове / CEB на игилизки !/ по 6/бр.на мин. Със размер 30х15 см и дебелина
от 6,5 до 9см.  Цени не мога  да коментирам тук.На  мене ми излезна доста !За някъв ориентир през 2009 г . при запитване към една фирма в САЩ , ми обявиха малко над 20 000 USD* Без доставка .
На всичко отгоре и бе "желателно" да отида на курс на място, и там едни долари не ти е работа .
"Измервания " !!!!  Какви имаш в предвид?
Аз лично съм си правил /за мен самия / тест за якост на натиск на преса на която се "чупят " бетонови блокчета в лабораториите за тестване на класовете на бетоните! За останалите показатели има ги изследвани и публикувани на много места в останалия свят . /няма откривам парното! /
Даже и в БГ има методика за изпитване на "не печени тухли " , с която се определя качеството!/мин. стойности на които трябва да отговарят .Мога да вметна че силата на пресоване при работа е 50 тона.
Под наем не мисля че ще я давам ! Къщата която "се вижда" е всъщност изградена от Бали слама и дървена конструкция , на 2 етажа с "гредоред" пак със бали.
Просто ходихме да правим блокчета за вътрешните разпределения. /къщата бе направена преди това/
Сивото от вън е вароциментова мазилка ! /така са решили "майсторите"/.
Материала е е от изкопните работи на същата къща , като съм добавял някой неща.


24
Препоръчвам горещо скелетата и фирма SLV-Group.
Отлични материали за производство на скелета. Притежават много сертификати, които се ценят на този пазар. Ако питате мен, това е най-добрата фирма, не напразно е лидер в бранша.
25
Строителство и Ремонт / Re: Довършителни работи
« Последна публикация от Lovro - март 01, 2016, 10:58:03 am »
SLV Group е много добра фирма за скелета. Могат да отговорят и на най-големите изисквания. При мен не беше лесно да се постави скеле, но се справиха. Смятам, че и с покривите също ще се справят slv-group.eu.
26
Строителство и Ремонт / Re: Цени на Строителни Услуги
« Последна публикация от Lovro - март 01, 2016, 10:56:09 am »
Х-м-м, аз поставях скелета, взети под наем от slv-group.eu.  Май бяха Плетак. Много добри и стабилни. Монтьорите от тази фирма ми помогнаха и докато се обърна, всичко беше направено.
27
Строителство и Ремонт / Re: добър скеле
« Последна публикация от Lovro - март 01, 2016, 10:54:31 am »
Когато ремонтирахме къщата, много добре си спомням, че ползвахме скелета Плетак... много добри и като качество, и като издръжливост. Не сме ги купували, а ги наехме от тях: www.slv-group.eu . Солидна фирма, помогнаха ни да изберем подходящото скеле, за да е най-безопасно.
28
Х-м-м, аз поставях скелета, взети под наем от slv-group.eu.  Май бяха Плетак. Много добри и стабилни. Монтьорите от тази фирма ми помогнаха и докато се обърна, всичко беше направено.
29
Строителство и Ремонт / Re: Глинени къщи
« Последна публикация от Доко - март 01, 2016, 08:56:18 am »
Поздравления!
 Сега може да споделиш повече за производителността на машината цената и, цената за наем и пр.
За материала също може да е полездно да споделиш, правени ли са му някакви измервания. Накрая и за къщата в близост прави впечатление , че отвън е с някаква сива мазилка.
Честита Ви баба Марта! :)
30
Строителство и Ремонт / Re: Глинени къщи
« Последна публикация от Gogoll - март 01, 2016, 12:35:36 am »
Ами дебелината на стената ще е колкото е широка балата 50 см! Архитекта от филмчето общо взето повтаря някаква мантра за глината ,която не почива на  научни основи.Например специфичния топлинен капацитет  на глината е 840J(kg/ K),което е едно нищо в сравнение примерно с дървобетона 1450 J(kg/ K) за да претендира за акумулиране на топлина и инертност в топлоотдаването.Това за хигроскопичността на глината  и поддържането на постоянна влажност от 50% при стени от глина също е някаква голяма глупост и вероятно е валидно само за определени климатични зони.Опитвам се да вкарам разговора в полето на някаква разумност и целесъобразност.

 :)
Върнах се назад във постовете да опресня коментарите !
Това което твърди "Фло"  в горния пост е  само по себе си противоречиво .! Защо?
Архитекта от филмчето е абсолютно прав за поддържането на влажността в помещение сЪс /ако ще само мазилката да е от глина!!!/ стени от глина.Това е доказано отдавна.Няма да измислям топлата вода сега.
Ако колегата не прави разлика между  :"специфичния топлинен капацитет "  и   коефициент на топлинно преминаване "ланда"  то това  са два противоположни показателя!
На обикновен език ,, първият показва какво количество енергия "поема " материалът за да "акомулира ",   а вторият показател е  колко "бързо " същата енергия "преминава " и естествено "изчезва  " на вън в природата./Пример: бетонът много бързо "приема " и също толкова бързо и отдава ! А един газобетон  или стиропор не приема НИЩО !  Е тогава какво да ОТДАДЕ?

 Цитат: "Например специфичния топлинен капацитет  на глината е 840J(kg/ K),което е едно нищо в сравнение примерно с дървобетона 1450 J(kg/ K)"

Ако тези показатели са верни , /не ми се проверяват в момента/ ,
Питам :
Кой от двата материала е "капацитирал " , поел  повече енергия ?
И кой от тях ще я "върне" / стига да е предпазен от външни атмосферни условия/ ?
 Колкото до колета спор няма че разбира от бетони ,цименти  и техните процеси свързани с химията и физиката . И за това как да се направи бетон или циментов разтвор с по висока водоплътност , мразоустойчивост ,якост на натиск и др. такива със един обикновен пластификатор /нафталинов  примерно/ можем да си разтягаме локуми много.
Но мислех че разискаваме "строителство с естествени материали".
За сведение циментът е един от НАЙ- НЕеко материалите.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10