Строителни Ремонти

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - The Master

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31
Спешно търся съвет. Сложих вино  и захарността е 29 даже бие към 30. Кажете какво да правя ако сте наясно с проблема. До утре трябвя да предприема някакви действия, защото ще го съсипя ми се струва :). Не съм слагал нищо във виното и го мерих с два захаромера. Опитвах и с яице потапя се малко повече от половината, значи сока наистина е 29% захарност.

32
Строителство и Ремонт / Re: Глинени къщи
« -: септември 17, 2013, 09:22:56 pm »
 Вижте това има страхотни идеи. http://www.demilked.com/nautilus-house-giant-seashell/

33
Строителство и Ремонт / Re: Гипсокартон
« -: септември 14, 2013, 11:09:24 pm »
Аз пък си мисля, че има ситуации, в които е по-добре да се използва мазилка. Например в баня, когато се лепят плочки. Спестява се пространство, мазилката е по издръжлива във времето ако е направена качествено . Плюс това гипсокартона е влогоустойчив, а не водоустойчив. Уверявам се че,  трябвя да има хидроизолация, когато е във влажни помещения, а не както е масовата практиката в БГ направо да се лепят плочките.

34
Искам да си направя каменна зидария вариантите са два от натрошен камък и от речен камък. Някои знае ли как вървят цените на камъните  с транспорт и доставка и без тях.

35
И мебели щом стават от този материал ще добие популярност.

36
Строителство и Ремонт / Re: Гипсокартон
« -: юли 08, 2013, 10:10:45 pm »
Мисля, че се прекалява вече с обратните връзки.

37
Е дайте информация тук. Какви правила трябва да се спазват?

38
Строителство и Ремонт / Re: Глинени къщи
« -: юли 02, 2013, 07:52:40 pm »

 Обстановката пак ще е еко. Ще измажа после къщата отвън с глина и слама, но само отвътре се чудя искам да стане прилично за постоянно да се живее в нея.

Ако ще е еко не използвай лак за дървените части. Какво пречи отвътре да стане прилично с глинена или варова боя?
[/quote]

Тази къща също ще е направена от екологични материяли съвременните тухли какво са защо пък трябва да е суров материал. Единствения проблем ще е импрегнанта за дърво и бетонната основа, но предполагам че има и екологични такива импрегнанти. Така че бетона ако се замени с камъни къщата си е съвсем екологична. :P :D ;D ;)

39
Строителство и Ремонт / Re: Глинени къщи
« -: юли 02, 2013, 12:40:32 am »
Защо се отказа от кирпича?
Каква е постройката ?

Еми мисля си, че с тухлите ще е по-евтино и ефективно пък и по лесно, но за да постигна автентичен вид ще ги измажа с глина. Идеята ми е следната правя си бетонни основи и после само дърво и тухли. Колоните ще бъдат от дървени греди. Плоча няма да има греди през 50 см и върху тях три пласта дървена обшивка. Така спестявам
- на тавана на първия етаж шпакловка като лакирам гредите и дъскити
- и  замазка на пода на втирия етаж  като ще лакирам дъските отново и ще стане супер дървен под. На всеки пласт дървена обшивка ще слагам шумоизолация между дъските нещо подобно на подложката за ламината, за да не се чуват скърцания и други подобни.
 Обстановката пак ще е еко. Ще измажа после къщата отвън с глина и слама, но само отвътре се чудя искам да стане прилично за постоянно да се живее в нея.

40
Строителство и Ремонт / Re: Глинени къщи
« -: юни 30, 2013, 11:25:18 pm »
Строите ли къщите бре изчезнахте нещо :) хаха. Аз се чудя вече дали да не я измажа само с глина а зида да си е тухлен. Дали е възможно Фло - да измажа тухлите с глина да прилича на глинена къща поне.

41
Въпроса ми е мога ли да лепя плочки върху гипсо картон. Като гипсокартона е накован върху старите плочки?

Хехе, предполага се, че плочките са здрави и стената е изправена в този случай защо ти е гипсокартон, като може директно върху старите плочки да лепиш. Това е безмислен процес, ако са толко криво налепените стените с плочки, че да се слага гипсокартон хахах и в същото време са здрави ок...... то дюбела си минава през плочката и си хваща в бетона примерно, какъв е проблема, но за да възникне такъв казус някои плочкаджия бая трябва да се е постарал хаха.

42
Хехе, ма то трябва да си има причина за това дали е конденз, дали е теч как така от бетона ще тръгне влага :) нали трябва да се появи от някъде. Имаш ли външна изолация, дишат ли стените, какво е помещението затворино.

43
Прав си но си има и плюсове отоплението с климатик. Доста по-чисто е и неангажиращо. Това постоянно мъкнене на дърва или въглища си е голяма разправия. Проблема е, че климатика топли само въздуха и като се спре помещението изстива бързо за това трябва да работи постоянно и в самия климатик се развиват бактерии, които водят до увреждания на дихателните пътища.

44
Не знам за такъв препарат по-скоро трябва да се открие източника и да се спре теча.

45
Строителство и Ремонт / Re: Къртене
« -: юни 18, 2013, 11:45:45 am »
Хе хе говирим за сратегия на къртене да поясня:).

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 9