Строителни Ремонти

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - dagi

Страници: [1]
1
Строителство и Ремонт / Re: Глинени къщи
« -: януари 19, 2013, 03:30:49 pm »
Мерси полезна информация!

2
Строителство и Ремонт / Глинени къщи
« -: януари 12, 2013, 02:40:49 pm »
Отварям тази тема, защото живо се интересувам - Какви са съставките на глината при строежа на глинени къщи. С какво се смесва глината и как се измазва накрая къщата?

3
3120 лв. с материалите устройва ли те ха 8) 8) или аз няма да спечела търга с тази цена.

4
Дайте малко информация за сух под. Как се прави и с какви материали е препоръчително да се работи?


Как се прави сух под.
1.   Взима се нужната височина в стаята, така че врата да може да се отваря и се пускат майки. Майките представляват ленти, върху които се води в последствие мастара или нивелира. Майки може да се направят и от гипсфазер. Първо се разстила от перлита и се поставят майките върху него, като се нивелират с наместване. Правят се две майки на разстояние, така че мастара да може да ги обхване спокойно.
2.   Не е нужна особена подготовка на пода преди да се започне пълнежа. Празното пространство се засипва със суха посипка да кажем перлит. Перлита се покрива с найлон. Има и вариант, когато се полага директно върху гредоред и може да се сложи каменна вата с по голяма плътност.
3.   Реденето на Гипсофазерни плоскости се започва от ъгъла на помещението, като плоскостите се разминават по фугите. Поставят се два пласта Гипсофазер. Вторият пласт отново се разминава по фугите с първия като се лепи за него с лепило или смес предвидена от производителя. Гипсофазерните плоскости се захващат с винтове за първия пласт, така че да стане пода устойчив и хубаво да прилепнат листовете от гипсфазер.
4.   Цената за сухия под на труда с материалите върви между 40-50лв. на квадрат в зависимост от марките материали , с които се работи..

5
Напълно съм сагласен това са цените за лепене на плочки. За големи квадратури съм виждал майстори и на 6 лв. на квадрат плочки да лепят :o Смятай за какво качество говорим. >:(

6
Аз под тази цена гипсокартон не съм взимал до сега. Но квадратурата е голяма в тази криза всичко е възможно хаха. ;D

Страници: [1]