Строителни Ремонти

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - mmitev

Страници: [1]
1
Проблема е следния - в една стая на първият етаж на къща, която се пада на ъгъл направо започна да се лющи боята, даже с мазилката направо. Това се дължи на влага или мухъл (даже и двете). На какво може да се дължи?

Чудно е, че от 2-етажна къща само в една стая има такъв проблем. Къщата е тухлена, но няма външна изолация, нито дограма. Първоначално си помислих, защото мястото където пада мазилката е в ъгъла на стаята/къщата, т.к. става течение отвън, но пък от друга страна защо само там избива?

Как може да се оправи? Външма изолация ще помогне ли? (макар, че се надявам да има по-добро решение от изолацията)

2
Здравейте,
Ще слагам декоративен камък на една от стените в хола. Също така ще слагам ламинат и един ред плочки пред кухнята.
Въпроса ми е кое първо да сложа - подовата настилка или камъка?
По моята логика, мисля че първо трябва да сложа ламината и теракота, за да може камъка да легне върху тях (2-3 мм. над тях) и да не остава каквато и да била фуга, че да стои грозно. При другия вариант ако сложа първо камъка, а после подовата настилка там където ламината и теракота се опират на камъка сигурно трябва да се сложи някакъв перваз (като този на ламината или ако има някакъв специален?) но не зная дали няма да стои грозно.
Дайте някой съвет как е по-добре - ако пък сте виждали как стои още по-добре.

3
Здравейте. Предстои ми да боядисвам апартамент (ново строителство), но забелязах, че на места шпакловката е на люспи и се рони, затова минах тези места със шкурка.

Сега ми е ясно, че трябва да шпакловам стената отново (където съборих старата шпакловка), но кажете ми каква е процедурата. На места четох, че първо трябва да грундирам с дълбокопроникващ грунд (четох че някакъв на Боро бил добър ?) и след като изсъхне да шпакловам с фина шпакловка за да изравня стената със старата. След като изсъхне и новата шпакловка трябва да мина всички стени с дълбокопроникващ грунд предполагам? И чак накрая вече да боядисам (предполагам с латекс ще е най-добре). Моля поправете ме ако нещо греша!

Също така моля да ме посъветвате ако този грунд на Боро наистина е добър, какъв вид/ марка латексова боя трябва да използвам за да не се получи някой сакатлък при взаимодействието на Боро грунда с латекса.

Благодаря предварително.

Страници: [1]