Строителни Ремонти

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - mmitev

Страници: [1] 2
1
ами то и аз така го мисля, но все пак исках да се допитам до мнението на някой, който вече го е изпробвал.

2
okay, 10x

3
благодаря за отговорите.
Прочетох темата, но ми се струва голяма хамалогия с вкарване на налягане в стената или дупчене на стената.
Ще търся може би някой по-традиционен метод.

4
съвсем ниско е - може би на височина от 10 до 50 см.
Отвън - на едната стена където е по-малкото влага има лепен старозагорски камък (но там влагата е по-малко), а от другата страна където е основния проблем (направо се сипе мазилка и шпакловка) къщата е само измазана (с какво точно е измазана не мога да кажа в момента, но ще попитам баща ми, но предполагам, че бетон само).

5
Проблема е следния - в една стая на първият етаж на къща, която се пада на ъгъл направо започна да се лющи боята, даже с мазилката направо. Това се дължи на влага или мухъл (даже и двете). На какво може да се дължи?

Чудно е, че от 2-етажна къща само в една стая има такъв проблем. Къщата е тухлена, но няма външна изолация, нито дограма. Първоначално си помислих, защото мястото където пада мазилката е в ъгъла на стаята/къщата, т.к. става течение отвън, но пък от друга страна защо само там избива?

Как може да се оправи? Външма изолация ще помогне ли? (макар, че се надявам да има по-добро решение от изолацията)

6
Здравейте,
Ще слагам декоративен камък на една от стените в хола. Също така ще слагам ламинат и един ред плочки пред кухнята.
Въпроса ми е кое първо да сложа - подовата настилка или камъка?
По моята логика, мисля че първо трябва да сложа ламината и теракота, за да може камъка да легне върху тях (2-3 мм. над тях) и да не остава каквато и да била фуга, че да стои грозно. При другия вариант ако сложа първо камъка, а после подовата настилка там където ламината и теракота се опират на камъка сигурно трябва да се сложи някакъв перваз (като този на ламината или ако има някакъв специален?) но не зная дали няма да стои грозно.
Дайте някой съвет как е по-добре - ако пък сте виждали как стои още по-добре.

7
благодаря ти за отговора.
Там където шпакловах ще е 1:2, а на останалото място мисля средния вариант 1:3 т.к. не мога точно да определя каква е основата. Но принципно това е първата шпакловка изобщо на стените и когато търна стената с ръка съвсем леко остава бял цвят от самия гипс по пръстите.

8
купих грунд на боро и сега се чудя как да го разредя. Според упътването трябва да се разрежда 1:4.

Само, че един приятел работи в строителството и ми каза, че когато те грундирали с някакъв грунд, който разредили доста по-малко от оказаното в упътването, после боята не им хващала (даже и след 4 ръце) и се налагало да свалят боят. Освен това там където оставало на места ивици от грунда (от валяка) след боядисването се виждало и не изглеждало добре?

9
аз направо изключих, че ми беше писал за грунда.
Благодаря ти много.

10
ако имаш идея за някой по-добър грунд все пак може да кажеш, пък аз вече ще търся.
Благодаря предварително.

11
ами в случая не питам за грундиране само на това място, което ще шпакловам.
Предстои ми да боядисвам целият апартамент и затова ме интересува с какво да го грундирам.
Споменах само тези два грунда т.к. по магазините няма кой знае какъв избор (освен тези двата, имаше и някакъв на декоратор мисля, че беше).

12
Много благодаря за съвета.

Искам да попитам кой грунд ще ми препоръчаш т.к. основно тук се продават няколко вида:

боро грунд (http://tinyurl.com/d4puraz) - 4,8лв. литъра, на който пише че се разрежда 1:4 с покриваемост около 20 квадрата неразреден т.е. около 80 квадрата разреден
или
грунд на леко (http://tinyurl.com/d4ajpcc) - 7,5 лв. литъра, който се разрежда 1:10 и мисля, че е за около 50-60 квадрата

13
значи мястото е 5-6 квадрата, където се наложи да шпакловам наново, но е деликатно, защото е може би едно от най-видимите места в хола.
Както казах сградата е нова и досега не е боядисвана. Аз го шпакловах с може би Ceresit ct 126 (но не съм сигурен дали беше точно с него, зная ссамо че торбата имаше оранжево по нея). Ще опитам първо с по-фина шкурка, както казваш 180, но не съм сигурен дали ще се получи същия ефект, защото старата шпакловка е идеално гладка.
А иначе потърсих този шийтрок (http://www.youtube.com/watch?v=0WSg5j8e0Y8) и наистина изглежда доста гладко. Ако не стане със шкуренето ще опитам и с него. А дали има разфасовки по-малки от 25кг., че само това ми излиза в интернет, а на мен ми трябва само за 5-6 квадрата?

14
петната ги оправих, но искам да питам и нещо друго.

На едно място в хола, където шпакловката се беше нацепила и се ронеше (първата която е правена, след построяване на сградата), я изшкурих и я шпакловах наново. След като обаче изшкурих моята със шкурка 120, установявам голяма разлика във гладкостта на моята шпакловка и тази на останалата част от хола (моята не е перфектно гладка както е останалата) и се опасявам, че когато боядисам стената ще има разлика.

Посъветвайте какво да направя. Да мина с някаква още по-фина шкурка (ако има такава)? и дали ще се получи същия ефект?

15
добре, благодаря.

Страници: [1] 2